Ervaringen

Ervaring van Estelle Vermeulen:

Ik heb van Harma les in de Academische Rijkunst met ons verenigingspaard Lawart, en dit bevalt mij erg goed! Wat ik het meest aan haar bewonder is haar positieve instelling in de lessen die ze geeft, ik ga altijd met een goed gevoel naar huis! Daarnaast weet ze haar lessen precies af te stemmen op wat je nodig hebt, van zeer intensieve 1 op 1 begeleiding tot het zelfstandig trainen met tips en tops. Doordat ze zich breed georiënteerd heeft en een open visie heeft, kan ze theorieën en ervaringen uit verschillende invalshoeken gebruiken en weet ze met alle situaties raad. Ik zou Harma aan iedereen willen aanraden die verder wil komen met zijn of haar paard, of je nu en gericht probleem hebt of begeleiding zoekt in je training, ze is van alle markten thuis!

Ervaring van Doutzen Wagenaar:

Ik ken Harma van Menvereniging de Paardengroep waar we samen leerden mennen en lessen in de academische rijkunst volgden. Na een paar jaar gaf Harma veel menlessen. Volgens mij zijn al haar studenten altijd geslaagd. Toen Harma me een poosje geleden vroeg of ze me voor haar opleiding kon helpen met mijn paard, twijfelde ik geen moment. Ik heb een schat van een Friese merrie, Femke. Een mooi dier met een wat ongelukkige bouw en veel karakter. Ik heb Harma gevraagd me te helpen met het feit dat Femke niet wilde stilstaan als ik wilde opstappen. Ze is één keer langs geweest en aan het einde van de les stond ze zonder zadel en hoofdstel rustig naast het krukje en kon ik er zo op stappen. Een wonder? Nee, dat viel wel mee. Harma leerde me op het juiste moment te belonen, op  het juiste moment met een oefening te stoppen, veel pauzes in te lassen, oefeningen in kleine stukjes op te delen en vooral om zelf heel kalm te blijven en geduld te hebben. Het rijden ging in die periode niet goed. Femke was boos, bokte veel, wilde niks. Harma dacht dat Femke last had van het zadel. Dat leek mij stug omdat het zadel net was gecontroleerd, en ik overtuigd ben van mij zadelmaker. Ik besefte me echter dat er dit keer een assistente was geweest die het zadel had opgevuld. Ik heb de zadelmaker zelf gebeld, zij heeft het zadel weer gecorrigeerd. Ook heb ik een nieuwe stal gevonden waar ze (nog) meer buiten staat in een grotere groep. Het gaat goed met Femke, en ze staat keurig stil als ik wil opstappen.

Ervaring van Thea Geerestein:

Hallo ik ben Thea en had tot vorig jaar problemen met mijn pony en was daardoor ook bang van hem. Harma vroeg mij of ze ons mocht observeren en aan de hand daarvan kon helpen. Eerst had ik er een hard hoofd in maar nadat de weken verstreken kreeg ik weer het vertrouwen in mijn pony en vond het ook weer leuk om naar hem toe te gaan. Voor mij was het echt magisch wat Harma deed, en ik deed toen ook hetzelfde en het werkte. Ik ben zo blij dat ze me dat ooit vroeg. Ben nu weer zo ver dat ik op hem durf te rijden al is het alleen nog maar stap of draf maar we zijn op de goede weg dankzij Harma. Ik raad het dus iedereen aan die problemen heeft met zijn of haar pony/paard om Harma als gedragstherapeute erbij te halen.

Groetjes Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *