Zadels

Ik heb enkele paszadels liggen van de merken ESTA (voorheen MSFC) en Harry Dabbs. Deze zijn tegen een zeer gereduceerd tarief te koop omdat ik geen nieuwe zadels meer aanschaf voor de verkoop.

ESTA

Door de kennis van anatomie en biomechanica van Drs. Gerry van Oossanen (Specialist Paard & Zadel) te koppelen aan het vakmanschap van de Master Saddlers in Engeland, is er een unieke collectie anatomisch verantwoorde zadels ontworpen waar menig paard en ruiter weer happy van worden. De pasvorm, de kwaliteit van de materialen, de optimale drukverdeling, de speciaal gevormde kussens en het zitcomfort voor de ruiter maken deze zadels anders dan anders. Een zadel van Equine Saddlery geeft het paard alle bewegingsvrijheid die het nodig heeft om optimaal te kunnen presteren, zowel in de wedstrijdring als lekker in het bos.

TE KOOP:

ESTA Ocala Prof 17,5 inch MW € 1000,-

Harry Dabbs

Harry Dabbs zadels worden gemaakt met een traditionele houten zadelboom op ambachtelijke wijze in combinatie met moderne technologie. Op de zadelboom zit levenslange garantie. Harry Dabbs werkt volgens het principe dat een goed passend zadel begint bij een goedpassende zadelboom. Er zijn veel verschillende typen zadelbomen die in diverse maten en modellen te bestellen zijn. Hierdoor is het bijna altijd mogelijk om voor zowel het paard als de ruiter een passend zadel te vinden. De zadels worden standaard geleverd met het Performance kussen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Deze kussens lopen aan de achterkant iets eerder omhoog waardoor ze de lendenpartij goed vrijlaten en de rugspier vrij kan bewegen. Er zijn eindeloze mogelijkheden om het zadel aan te passen aan paard, ruiter en discipline.

TE KOOP:

Harry Dabbs Elegant Hunter 17 inch W € 1200,-

Harry Dabbs Elegant Avant 17,5 inch W € 1200,-

Meer informatie over de merken is te vinden op:  www.equinesaddlery.nl, www.harrydabbs.co.uk